fbpx

Estetska stomatologija

SMILE DESIGN ( MOCK UP,WAX UP)

Mock up/Wax up je izrada voštanog modela u laboratoriju na temelju otiska postojeće situacije u ustima. Omogućuje usklađivanje želja pacijenata i realne mogućnosti izrade protetskog nadomjestka. Pacijent ima priliku vidjeti rezultat  rada prije početka brušenja zubi, te ukoliko postoje neke izmjene, moguće ih je zabilježiti i primijeniti u izradi završnoga rada.

S voštanog modela izrađenoga u laboratoriju na temelju slika pacijenta, kompozitnim materijalima se preslikavaju zubi na postojeće stanje u ustima, što omogućuje pacijentu da se vidi pred ogledalom pri različitim ekspresijama lica. To je vrlo učinkovita dijagnostika pri izradi esteskih krunica i ljuskica na prednjim zubima. Međutim, takva vrsta dijagnostike uvelike ovisi o kliničkom pregledu i nije uvijek moguća.

GINGIVEKTOMIJA

Gingivektomija je kirurški zahvat uklanjanja viška tkiva gingive. Ovim postupkom se koristimo kada je zubno meso oko zuba upaljeno ili nekrotično.

GINGIVOPLASTIKA

Gingivoplastika je kirurško oblikovanje tkiva gingive kojim se gingivi daje prirodan izgled. Takvom vrstom zahvata ispravljaju se genetičke malformacije i asimetrija, kao i nejednaka dužina zuba.

hijaluronski fileri

U estetskoj medicini , hijaluronski fileri su jedan od najpopularnijih estetskih tretmana. Biokompatibilni su i biorazgradivi te su nuspojave, kao što su alergijske reakcije, izrazito rijetke. Namjenjeni su tretiranju svih zona lica. Koristimo ih za uklanjanje bora ili kao prevenciju nastanka istih.

Filerima korigramo i podočnjake, usne, obraze, nos i konture lica. Zahvat je vrlo jednostavan i prisutna je minimala bolnost pri aplikaciji. Nakon tretmana filerima ne preporuča se izlaganje suncu i pritiskanje dijela lica koje je tretirano.

ZUBNE LJUSKICE

Keramičke ljuskice (Veeners)su minimalno invazivan protetski zahvat u svrhu ponajprije estetskog oblikovanja zuba. Radi se o tankim keramičkim navlakama koje se lijepe na prednju stranu zuba. Zbog visoke estetike koju donose, vrlo su popularne u svijetu i zaslužne su za tzv. Hollywood smile. Nisu svi zubi kandidat za ljuskice. Temeljnom analizom i planom terapije, odlučuje se koji pacijent je kandidat za izradu zubnih ljuskica. Velika prednost zubnih ljuskica je minimalno brušenje zuba odnosno brušenje samo prednje plohe zuba. Zubnom ljuskicom možemo mjenjati oblik i boju zuba.

Izbjeljivanje zubi

Izbjeljivanje zubi je stomatološki postupak kojim se boja zubi mijenja u svjetliju za nekoliko nijansi. U Dental Centru Mirakul koristimo tehniku izbjeljivanja Opalescence Boost gelom. Tretman traje oko 45 minuta. Bitno je napomenuti da je nužno konzultirati se sa stomatologom prije tretmana jer se prema svakom pacijentu pristupa individualno i stomatolog će procijeniti da li je izbjeljivanje odgovarajući tretman za pojedinog pacijenta.

Prije svakog tretmana izbjeljivanja, potrebno je ukloniti kamenac i ispolirati zube. Dva tjedna nakon tretmana preporuča se izbjegavanje konzumacije kave, crnog vina, crnog čaja i cigareta.

Čišćenje zubnog kamenca i pjeskarenje

Čišćenjem zubnog kamenca uklanjamo kamenac, plak i pigmentacije od hrane i/ili pušenja. Količina stvaranja kamenca na zubima je individualna i ovisi o sastavu sline, prehrambenim navikama, održavanju higijene, konzumaciji duhanskih proizvoda itd. Savjetujemo da se čišćenje kamenca obavlja svakih 6 mjeseci, a po potrebi i češće. Ukoliko se zubni kamenac ne čisti redovito dolazi do gingivitisa koji može napredovati u parodontitis, a na kraju može rezultirati i gubitkom zuba. Zbog toga je čišćenje kamenca preventivni postupak. Pjeskarenjem se izrazito dobro čiste interdentalni prostori i nedostupni dijelovi zuba od tamnih pjega i mrlja. Zubima se vraća prirodna boja i sjaj. Oba tretmana su bezbolna.

 

Dental Centar Mirakul

Ul. Svetog Vinka Paulskog 32, 23000, Zadar, Croatia

Radno vrijeme:

pon - čet: 08:00-20:00
pet: 08:00-15:00
sub: po dogovoru

Kontaktirajte nas na 023 776 175 ili nam pošaljite upit

    Ako imate RTG snimak, pošaljite nam ga uz upit

    korištenjem ovog kontakt obrasca pristajete na UVJETE KORIŠTENJA internet stranice te potvrđujete da ste upoznati i suglasni s odredbama o zaštiti podataka (politikom privatnosti). Također, označavanjem ovog odabranog okvira dajete suglasnost na prikupljanje i obradu osobnih podataka iz obrasca u svrhu označenu u obrascu, a bez kojih nismo u mogućnosti odgovoriti na Vaš zahtjev

    Polja označena zvjezdicom * su obvezna polja i moraju biti ispunjena.

    KONTAKTIRAJTE NAS