fbpx

Zubni ispun (zubna plomba)

Jedan od najčešćih zahvata u stomatologiji je izrada zubnog ispuna (zubne plombe). U današnje vrijeme izrađuje se od kompozitnih materijala (estetska plomba) s kojima se vjerno može oponašati izgled zuba. Za razliku od amalgamskih ispuna (crnih plombi), osim naravno estetike, prednosti su im i očuvanje tvrdog zubnog  tkiva. Naime, tokom izrade kompozitnog ispuna odstranjuje se samo dio zubne supstance i zdravo tkivo zuba se ne otklanja.

Glavni razlog za izradu ispuna je karijes. Bitno je znati da se održavanjem zubne higijene i redovitim posjetima stomatologu (najmanje dva puta godišnje) značajno smanjuje nastanak karijesa. Ukoliko se karijes otkrije na vrijeme puno više zdravog zubnog tkiva ostaje, a samim time je očuvana i veća čvrstoća i funkcija zuba. Ukoliko se ne otkrije na vrijeme, zub propada, karijes se širi i tada se mora raditi endodontski zahvat, a u najgorem slučaju i vađenje zuba. Redovitim kontrolama produžujete životni  vijek svojim zubima.

 

Dental Centar Mirakul

Ul. Svetog Vinka Paulskog 32, 23000, Zadar, Croatia

Radno vrijeme:

pon - čet: 08:00-20:00
pet: 08:00-15:00
sub: po dogovoru

Kontaktirajte nas na 023 776 175 ili nam pošaljite upit

    Ako imate RTG snimak, pošaljite nam ga uz upit

    korištenjem ovog kontakt obrasca pristajete na UVJETE KORIŠTENJA internet stranice te potvrđujete da ste upoznati i suglasni s odredbama o zaštiti podataka (politikom privatnosti). Također, označavanjem ovog odabranog okvira dajete suglasnost na prikupljanje i obradu osobnih podataka iz obrasca u svrhu označenu u obrascu, a bez kojih nismo u mogućnosti odgovoriti na Vaš zahtjev

    Polja označena zvjezdicom * su obvezna polja i moraju biti ispunjena.

    KONTAKTIRAJTE NAS