fbpx

Zubne krunice

Zubne krunice spadaju u najčešće stomatološke nadomjeske. Zubna krunica je kapica oblikovana kao pravi zub koja je položena na prethodno obrađen zub u svrhu njegove zaštite.  Time se osigurava veličina, oblik i čvrstoća zuba uz estetsko uljepšavanje prilagođeno svakom pacijentu. Nakon obrade zuba, a pritom mislimo na brušenje zuba, ponekad i liječenje i/ili izradu nadogradnje, on može biti osjetljiv na vanjske podražaje te se stoga izrađuju privremene krunice koji štite zub dok konačna zubna krunica nije gotova.

Kada su potrebne?

\

Zaštita- da bi zaštitili oslabljen zub (veliki ispun, liječen zub, …) zbog velike mogućnosti loma takvog zuba koji na kraju može završiti ekstrakcijom

\

Estetika- da bi popravili oštećen zub, loš estetski oblik zuba i/ili gubitak prirodne boje zuba

\

Nadomjestak- kao zubni nadomjestak na prethodno ugrađenom implantatu

Vrste zubnih krunica

\

Metal keramičke krunice – kod metal keramičkih krunica baza je metal, a cijeli vanjski dio zuba prekriven je keramikom. Metal kao baza pospješuje izdržljivost zubne krunice.

\

Cirkon keramičke krunice – odlikuju se visokom čvrstoćom, vrhunskom estetikom i odličnim mehaničkim svojstvima.

\

Potpuno keramičke krunice – odlikuju se vrhunskom estetikom i minimalnim brušenjem zuba prilikom preparacije za takvu vrstu krunice.

 

Dental Centar Mirakul

Ul. Svetog Vinka Paulskog 32, 23000, Zadar, Croatia

Radno vrijeme:

pon - čet: 08:00-20:00
pet: 08:00-15:00
sub: po dogovoru

Kontaktirajte nas na 023 776 175 ili nam pošaljite upit

    Ako imate RTG snimak, pošaljite nam ga uz upit

    korištenjem ovog kontakt obrasca pristajete na UVJETE KORIŠTENJA internet stranice te potvrđujete da ste upoznati i suglasni s odredbama o zaštiti podataka (politikom privatnosti). Također, označavanjem ovog odabranog okvira dajete suglasnost na prikupljanje i obradu osobnih podataka iz obrasca u svrhu označenu u obrascu, a bez kojih nismo u mogućnosti odgovoriti na Vaš zahtjev

    Polja označena zvjezdicom * su obvezna polja i moraju biti ispunjena.

    KONTAKTIRAJTE NAS