fbpx

Zubne proteze

MOBILNA PROTEZA

Razlikujemo totalne i djelomične mobilne zubne proteze.

\

Totalne proteze se izrađuju od akrilata i to kod potpuno bezube čeljusti. Pokrivaju cijelu, gornju ili donju čeljust i leže direktno na zubnom mesu.

\

Djelomične proteze se izrađuju od wironita i akrilata i to kod djelomično ozubljene čeljusti. Posebnim dodacima se povezuju sa preostalim zubima u čeljusti te zajedno tvore funkcionalnu cjelinu. Koriste se i kao privremeno rješenje u procesu protetske terapije.

POLUFIKSNA PROTEZA

\

Wironit proteza sa vezama je kombinirani rad mosta i proteze. Proteza se čvrsto i kvalitetno pomoću posebnih veza pričvršćuje za most. Koristi se kod slabo ozubljene čeljusti. Prijelaz mosta na protezu nije vidljiv već djeluje kao harmoničan zubni niz. Proteza se dnevno po potrebi skida i čisti, dok most ostaje fiksiran u ustima.

\

Wironit proteza na teleskopima također se koristi kod slabo ozubljene čeljusti. Princip rada je da svaki zub ima svoju posebnu teleskop krunicu (metalna ili zlatna) i na njih se sidri pokrovna proteza. Teleskop krunice su dakle nosači proteze i daju joj čvrstoću i stabilnost. Skida se radi čišćenja po potrebi.

 

Dental Centar Mirakul

Ul. Svetog Vinka Paulskog 32, 23000, Zadar, Croatia

Radno vrijeme:

pon - čet: 08:00-20:00
pet: 08:00-15:00
sub: po dogovoru

Kontaktirajte nas na 023 776 175 ili nam pošaljite upit

    Ako imate RTG snimak, pošaljite nam ga uz upit

    korištenjem ovog kontakt obrasca pristajete na UVJETE KORIŠTENJA internet stranice te potvrđujete da ste upoznati i suglasni s odredbama o zaštiti podataka (politikom privatnosti). Također, označavanjem ovog odabranog okvira dajete suglasnost na prikupljanje i obradu osobnih podataka iz obrasca u svrhu označenu u obrascu, a bez kojih nismo u mogućnosti odgovoriti na Vaš zahtjev

    Polja označena zvjezdicom * su obvezna polja i moraju biti ispunjena.

    KONTAKTIRAJTE NAS