fbpx

Dječja stomatologija

Dječja stomatologija je grana dentalne medicine koja se bavi prevencijom i liječenjem zubi kod djece. Jako je važno djeci usaditi navike održavanja oralne higijene već od malih nogu.

 Na prvi pregled kod stomatologa djecu bi trebalo dovesti već u prvoj godini života kada postoji nekoliko mliječnih zubi u ustima. Naravno, prvih par posjeta će se bazirati na igri i upoznavanju sa stomatološkom okolinom kako bismo omogućili malim pacijentima da se osjećaju opušteno i sigurno. Prvi mliječni zubići izrastaju s otprilike šest mjeseci djetetovog života, a do treće godine već bi trebalo niknuti svih 20 mliječnih zubića. Treba imati na umu da je svako dijete individualno i da odstupanja od ovih parametara nisu rijetkost. Iako je uvriježeno mišljenje da su mliječni zubi samo prijelazna faza do trajnih zubi i da nisu toliko bitni, to nije tako.

Uz stvaranje zdravih navika za održavanje kvalitetne oralne higijene, bitno je sačuvati mliječni zub do zadnjeg trenutka kada će ga zamijeniti trajni zub. Ukoliko mliječni zub zbog velikog karijesa i upale moramo izvaditi prije predviđenog vremena, dolazi do pogrešnog razmještanja trajnih zuba, odnosno različitih ortodontskih anomalija.

U našoj klinici provodimo i flouridaciju i pečaćenje fisura kao preventivne postupke kojima nastojimo spriječiti razvoj karijesa na novoizniklim trajnim zubima.

 

Dental Centar Mirakul

Ul. Svetog Vinka Paulskog 32, 23000, Zadar, Croatia

Radno vrijeme:

pon - čet: 08:00-20:00
pet: 08:00-15:00
sub: po dogovoru

Kontaktirajte nas na 023 776 175 ili nam pošaljite upit

    Ako imate RTG snimak, pošaljite nam ga uz upit

    korištenjem ovog kontakt obrasca pristajete na UVJETE KORIŠTENJA internet stranice te potvrđujete da ste upoznati i suglasni s odredbama o zaštiti podataka (politikom privatnosti). Također, označavanjem ovog odabranog okvira dajete suglasnost na prikupljanje i obradu osobnih podataka iz obrasca u svrhu označenu u obrascu, a bez kojih nismo u mogućnosti odgovoriti na Vaš zahtjev

    Polja označena zvjezdicom * su obvezna polja i moraju biti ispunjena.

    KONTAKTIRAJTE NAS