fbpx

Endodoncija (liječenje zuba)

Liječenje zuba je, najjednostavnije rečeno, vađenje živca zuba i punjenje kanala korijena. Nesanirani karijes svojim širenjem dolazi do ruba zubnog živca i uzrokuje njegovu upalu. Upala živca može proći bez simptoma (upala se širi i dolazi do nekroze živca) ili sa simptomima kao što su: bolovi na hladno koji ne prestaju ili pulsiranje zuba (pogotovo noću). Endodontski postupak mora biti proveden u sterilnim uvjetima sa što manje bakterija jer nam je u interesu da te bakterije u potpunosti pročistimo iz zubnog kanala. Kada smo izvadili živac i počistili kanal, slijedi punjenje, brtvljenje kanala i izrada konačnog ispuna ili krunice.

REVIZIJA

U slučaju nepovoljno napunjenih kanala ili razvoja upale na vrhu korijena, pristupa se postupku revizije liječenja, gdje se zubni kanali ponovno ispiru i čiste te adekvatno pune.

 

Dental Centar Mirakul

Ul. Svetog Vinka Paulskog 32, 23000, Zadar, Croatia

Radno vrijeme:

pon - čet: 08:00-20:00
pet: 08:00-15:00
sub: po dogovoru

Kontaktirajte nas na 023 776 175 ili nam pošaljite upit

    Ako imate RTG snimak, pošaljite nam ga uz upit

    korištenjem ovog kontakt obrasca pristajete na UVJETE KORIŠTENJA internet stranice te potvrđujete da ste upoznati i suglasni s odredbama o zaštiti podataka (politikom privatnosti). Također, označavanjem ovog odabranog okvira dajete suglasnost na prikupljanje i obradu osobnih podataka iz obrasca u svrhu označenu u obrascu, a bez kojih nismo u mogućnosti odgovoriti na Vaš zahtjev

    Polja označena zvjezdicom * su obvezna polja i moraju biti ispunjena.

    KONTAKTIRAJTE NAS